Αυτά δεν τα συζητάτε στα αμφιθέατρα της νομικής; Δεκέμβρης 2014

(αφίσα για το ferguson που κολλήσαμε τον Δεκέμβρη στην Νομική και στο κέντρο της Αθήνας. πάτα εδώ για να διαβάσεις την σχετική προκήρυξη)

ferguson afisaa

Αυτά δεν τα συζητάτε στα αμφιθέατρα της νομικής;

Κι όμως δεν είναι τυφλή!
Δεν πρόκειται περί “λάθους”, “κακών αστυνομικών” ή “κακών δικαστών”. Όχι: δεν είναι “αδικία”, είναι η ουσία της ταξικής δικαιοσύνης. Οι απαλλακτικές αποφάσεις για τους λευκούς μπάσους από σώματα ενόρκων και εισαγγελείς δεν αμφισβητούν το ποινικό δίκαιο, παρά επιβεβαιώνουν την απόλυτη σχετικότητα του. Η δικαστική εξουσία και τα διοικητικά όργανα το δηλώνουν ανενδοίαστα.
“Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ΑΞΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!”
Το πραγματικό σύνταγμα των ταξικών σχέσεων στην Αμερική έχει παραχωρήσει στους μπάτσους εν λευκώ εξουσιοδότηση να σκοτώνουν. Και αντίστροφα: είναι η βία που θεσπίζει δίκαιο, είναι η συνεχής και καθολική – και στην περίπτωσή μας η φυλετικά στοχευμένη- βία που εξασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη στον καπιταλισμό.
Στα κάτεργά του δουλεύουν λευκοί και μαύροι εργάτες, γυναίκες και άντρες. Η υποτίμηση και η αναλωσιμότητά τους πρέπει να είναι διαρκής και ορατή.
Γι΄ αυτό και είναι τόσο συνεπής η στάση των δικαστώ, γι΄ αυτό είναι δομικά ρατσιστικό το δικαιικό σύστημα.
Γι΄ αυτό και ο κυβερνήτης του Missouri, Jay Nixon, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εικοσιτετράωρα πριν την έκδοση της απαλλακτικής απόφασης, και παραχώρησε “ενισχυμένες” εξουσίες στην εθνοφρουρά, δηλώνοντας έτσι πως η βαγδάτη και η καμπούλ ήταν (και) μία χρήσιμη πρόβα.
Γι΄ αυτό είναι νόμιμος ο κανιβαλισμός της αστυνομίας και η στρατιωτικοποίησή της σαν μία διαδικασία η οποία κοιτάζει και αναφέρεται στο “μέσα”: στο εσωτερικό της αμερικανικής επικράτειας.
Γι΄ αυτό και κανενός είδους “αντιρατσισμός”, κανενός είδους “δικαίωση” δεν πρόκειται να έρθει για το πολυεθνικό προλεταριάτο από την καρδιά του κράτους.
Κάποιες και κάποιοι το ΄χουν καταλάβει, και όπως φαίνεται, είναι πολλοί και δεν δείχνουν να θέλουν να ξεχάσουν.

Κάθε μαύρη κοινότητα στην Αμερική έχει τους δικούς της νεκρούς – δολοφονημένους από λευκούς μπάτσους- κάθε μέρα. Γι΄ αυτό και διαδηλώνουν και εξεγείρονται σε δεκάδες μητροπόλεις της Αμερικής. Από το Λος Άντζελες μέχρι το Οχάιο και το Μπέρκλεϊ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Ferguson, από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα, όπως και το καλοκαίρι του 2014 που ξεχάστηκε σύντομα:

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ: AN EYE FOR AN EYE MAKES THE MASTERS GO BLIND!

Advertisements

Comments are closed.